Paven på plass i Polen

Pavens fly landet ved ellevetiden i vakkert vårvær på Warszawas flyplass i dag, torsdag den 25. mai. Alle Polens biskoper sto og ventet sammen med regjeringen og 3000 mennesker. Paven vinket fra flydøren og gikk siden fort ned trappen uten å kysse bakken. Han ble tatt imot av Polens president Kaczynski, som førte ham til et podium der de begge sto og lyttet til et orkester som spilte Polens og Vatikanets nasjonalsanger. President Kaczynski holdt en hjertelig tale og sa at "forsynet kanskje har villet at det kom en tysk pave etter den polske paven."

-Polen og Tyskland ligger nærme hverandre og har ofte gjennom historien vært splittet. I dag ser vi at våre nasjoner kan forsones, sa Kaczynski.

Presidenten la til at hvert eneste pavebesøk i Polen er en slags åndelig retrett for hele landet. Etter hvert besøk blir polakkene bedre, sa han, og håpet at det ble slik også denne gang.

Paven svarte med en tale som han først leste på polsk, deretter på italiensk og delvis på polsk av en polsk prest fra Vatikanets statssekretariat. Han sa at han var kommet til Polen for å følge i Johannes Paul IIs fotspor fra hans barndom til han ble pave i 1978.

-Men, la paven til på polsk, det er ikke bare en sentimental reise. Det er en reise i tro, forklarte han, og sa at han håper at den skal bære frukter for alle.

Les flere nyheter fra pavens apostoliske reise til Polen her

Vatikanradioen, 25. mai 2006 (25. mai 2006)

av Webmaster publisert 25.05.2006, sist endret 25.05.2006 - 17:46