Japanske katolikker gir statuer av den hellige Frans Xavier til Goa og Malacca

 Se også:

I anledning av 500-årsjubileet for den hellige Frans Xavier har den katolske foreningen i Kagoshima i Japan besluttet å skjenke India og Malaysia flere marmorstatuer av helgenen - til minne om det første møte mellom japaneren Yajiro og den hellige Frans i Malacca i Malaysia i 1548. Den hellige Frans Xavier er Indias og Japans apostel; Skytsengel for India og det fjerne østen og deres misjonærer.

Yajiro kom opprinnelig fra Kagoshima og møtte misjonærenes beskytter i Malacca. Han ble så bergtatt av den hengivenhet Frans viste for sin tro, at han bestemte seg for å ledsage ham på hans reise rundt i Japan. Tradisjonen kaller deres møte som et møte mellom kirken og det japanske folk.

Ideen om donasjonen av skulpturene ble til i 1999, da kirken i Malacca inviterte folk fra Kogoshima til å feire 450-årsjubileet for helgenenes første ankomst til det som var jesuittenes første misjonsoppdrag på det kontinentet.

Den katolske forening i Kagoshima besøkte Malacca i 2005. Her ble det besluttet at også Goa i India skulle skjenkes en statue. Det er nemlig i Goa at Frans Xaviers levninger befinner seg. Statuen er en kopi av den som allerede befinner seg i parken Saverio (Xavier) i Kagoshima.

Den hellige Frans Xaviers 500-årsjubileum vil snart bli feiret i en hel uke både i Goa og Malacca. Arrangørene håper å få alt ferdig i tide til den store begivenheten.

AsiaNews/Jcw (29. mai 2006)

av Webmaster publisert 29.05.2006, sist endret 29.05.2006 - 19:18