Saligkåringsprosess starter for kardinal Pironio

Pavens vikar i Roma har åpnet prosessen for saligkåring av kardinal Eduardo Pironio. Kardinalen hjalp i sin tid Johannes Paul II med å sette i gang Verdensungdomsdagene.

Fredag beskrev kardinal Camillo Ruini, Romas generalvikar, tre karakteristiske trekk ved troen hos den argentinske kardinalen: Gud Faderen, Jomfru Maria og Korset.

Romas vikar forklarte at disse tre trekkene ga kardinal Pironio mot til å ikke trekke seg tilbake, selv da han mottok dødstrusler i sitt hjemland.

Åpningen av bispedømmefasen i saligkåringsprosessen fant sted i Roma, fordi det var der han levde sine siste år. Kardinalen døde 5. februar 1998.

Eduardo Pironio, født 3. desember 1920, spilte en viktig rolle i Kirkens historie fra 1975 til sin død.

Johannes Paul II utnevnte ham til president for Det pavelige råd for legfolket den 8. april 1984. I dette rådet ble han Pavens høyre hånd i det pastorale arbeidet med ungdom over hele verden.

Før dette var kardinal Pironio prefekt for Kongregasjonen for konsekrert liv, som har oppsyn med over en million ordensfolk og konsekrerte. Han sto også åndelig nært sr. Lucia, som fikk åpenbaringer i Fatima.

I mai 1976 opphøyet pave Paul VI ham til kardinal, etter at han i mange år hadde arbeidet i den Latin-amerikanske bispekonferansen, først som sekretær og siden som president.

I Argentina var han biskop av Mar del Plata, i Buenos Aires. Han var den yngste i en italiensk immigrantfamilie med 22 barn.

Zenit (3. juli 2006)

av Webmaster publisert 03.07.2006, sist endret 03.07.2006 - 19:00