Lokale muslimer klar til å gi blod til p. Pierre om nødvendig

 Se også:

"Det var en gal manns handling som ikke var bra for bildet av Tyrkia. Det var en isolert hendelse: Det er ikke noen spenning eller vold, og forholdet mellom kristne og muslimer er godt som vanlig," Dette sa p. George Marovitch, talsmann for den tyrkiske bispekonferansen, til Fides etter angrepet på den franske presten p. Pierre Brunissen.

P. Brunissen mistet mye blod som følge av angrepet, men ble raskt tatt til sykehus og er nå utenfor fare. P. Marovitch forteller at lokale muslimer straks viste solidaritet: "P. Pierre er elsket og verdsatt av alle. Mange muslimer har tilbudt seg å gi blod til p. Pierre dersom det skulle være behov for det. Hendelsen er blitt hauset opp av media, men forblir en isolert hendelse. Majoriteten blant det tyrkiske folk deler ikke holdningene."

P. Marovitch minnet også om at Benedikt XVI er ventet til Tyrkia til høsten. "Både kristne og muslimer er spente. Siden det er et statsbesøk er vi ikke sikker på om besøket vil gi rom for et møte med muslimske ledere. Det er derimot sikkert at Den Hellige Far vil møte Den Økumeniske Patriark Bartolomeus. Vi håper og ber om at besøket vil styrke økumeniske og interreligiøse bånd i Tyrkia og Europa."

FIDES - International Fides Service (5. juli 2006)

av Webmaster publisert 05.07.2006, sist endret 05.07.2006 - 12:33