Verdens Familiedag i Valencia startet

 Se også:

Med stor entusiasme ble den femte Verdens Familidag åpnet 1. juli. Gatebildet i Valencia domineres av hvite og gule paveflagg, klar til å ønske Paven velkommen. Han kommer lørdag 8. juli for å lede kveldsvigilien og avslutningsmessen neste dag. Folk fra hele verden har kommet for å delta, deriblant en gruppe med 20 familier fra Cuba. Den cubanske delegasjonen ledes av biskop Arturo González av Santa Chiara. Dette er "den største delegasjonen med familier fra Cuba til å delta i Verdens Familiedag noensinne", ifølge nyhetsbyrået AVAN i erkebispedømmet Valencia.

På lørdag 1. juli ble fornøyelsesparken åpnet. Ifølge organisatørene er parken åpen, og med gratis inngang, mellom kl. 11.00 og kl. 21.00 for familier som deltar på arrangementet. I parken finnes det steder der barn kan tegne og male. Det finnes også ulike idrettstilbud for hele familien, blant annet fotball, volleyball og go-kart.

På lørdag 2. juli ble det holdt messe for de over 10.000 frivillige. Det var erkebiskop Agustín García-Gasco av Valencia som holdt messen. I hans preken takket han alle de frivillige og oppmuntret dem til å være standhaftige i deres misjonsarbeide. "Jeg vil at dere skal vite at deres erkebiskop stoler på hver og en av dere, og takker alle for at dere samarbeider om å spre sannheten som ekteskapet og familien til hele verden," sa erkebiskopen. Han oppfordret alle de frivillige til å "lytte nøye etter, til det personlige kall Jesus Kristus har til hver og en om å være hans vitner i verden."

Utstillingsområdet ble åpnet 4. juli, der vil forskjellige kirkelige institusjoner ha stands for å gi informasjon om deres tilbud til familier.

Fra 3.-7. juli vil den spanske bispekonferansen aktivere en web-blog der biskoper kan dele sine opplevelser med andre. Internet brukere vil også få mulighet til å treffe biskopene online.

FIDES - International Fides Service (5. juli 2006)