Konferanse om liturgi i Afrika og Madagaskar åpnet i går

 Se også:

En konferanse om liturgi i Afrika, arrangert av Kongregasjonen for Gudstjenesten og Sakramentsordningen i samarbeid med den katolske bispekonferansen i Ghana, startet i går i Kumasi, Ghana.

En uttalelse fra Kongregasjonen sier at "formålet med Konferansen er å vurdere, oppmuntre og fremme liturgisk liv i Afrika og Madagaskar". Konferansen vil fokusere på fire hovedtemaer: Utviklingen av liturgisk liv i Afrika, liturgisk formasjon, oversettelser av liturgiske bøker til afrikanske språk og inkulturasjon av liturgien.

Blant deltagerne finner vi lederne i Kongregasjonen for Gudstjenesten og Sakramentsordningen, afrikanske medlemmer og rådgivere til Kongregasjonen, presidenten i bispekonferansen for Afrika og Madagaskar, den apostoliske nuntius i Ghana, biskoper, prester og ordensfolk.

Konferansen ble åpnet av erkebiskop Albert Malcom Ranjith Patabendige Don, sekretæren i Kongregasjonen for Gudstjenesten og Sakramentsordningen. Presidenten i Ghana, John Ayeykum Kufor, vil foreta et offentlig besøk og konferansedeltagerne blir også mottatt av Hans Majestet Kong Otumfuo Osei Tutu II av Ashanti Pralaca. Konferansen slutter søndag 9. juli.

FIDES - International Fides Service (6. juli 2006)

av Webmaster publisert 06.07.2006, sist endret 06.07.2006 - 17:27