Fransiskansk kloster bygges på tidligere Nazi-konsentrasjonsleir

Bispedømmet Osnabrück i Tyskland opplyser om at de skal bygge et kloster der konsentrasjonsleiren Esterwegen tidligere lå. Fire fransiskanske søstre fra Münster vil bosette seg i det nye klosteret.

Nyhetsbyrået Kath.net melder at byggingen av klosteret vil medføre riving av bygningen som tidligere huset offiserene som drev leiren.

De fransiskanske søstrene vil arbeide med å ta imot dem som kommer for å besøke konsentrasjonsleiren. P. Theo Paul, generalvikar i bispedømmet Osnabrück, sa at "grunnleggelsen av denne bønnens hus vil bidra til å viske ut likegyldighet og hjelpe mennesker til å aldri glemme holocaust."

Borgermesteren i byen, Hermann Bröring, roste initiativet og sa, "jeg er overbevist om at byggingen av minnesmerket for Esterwegen vil bli et ekstraordinært og berikende bidrag til menneskeheten."

Byggingen av klosteret i Esterwegen blir det tredje i løpet av de seks siste år i bispedømmet Osnabrück. I 2000 ble et dominikansk kloster bygget på en tidligere konsentrasjonsleir i Rieste, i 2002 ble det bygget et kloster ved Schnoor-Viertel i Bremen for Birgittasøstrene.

CNA - Catholic News Agency (12. juli 2006)

av Webmaster publisert 12.07.2006, sist endret 12.07.2006 - 13:51