Paven arbeider med ny bok og encyklika i ferien

Ifølge flere kilder i Vatikanet som følger Pavens reise til Les Combes i Italia, arbeider Paven med en bok om "teologi om personen Kristus" samtidig som han forbereder en fremtidig encyklika om menneskelig arbeide.

Sist søndag viste Vatikanets Fjernsynssenter noen bilder av Paven under sin ferie, blant bildene kunne man se Paven studere i den salesianske boligen i Les Combes.

Ifølge Salvatore Mazza, korrespondent for den italienske dagsavisen Avvenire, "ser det ut til at han hadde boken som han skrev før han ble valgt til å etterfølge Johannes Paul II i hendene... en teologisk tekst."

Boken, ifølge andre velinformerte kilder i Vatikanet, vil se nærmere på Kristus og Hans forhold til menneskene, i tillegg vil forholdet mellom kristendommen og andre verdensreligioner bli behandlet.

Annet arbeide som Paven vil bruke tid på før hans reise til Tyskland i september, er en ny sosialencyklika om verdien av menneskets arbeide.

Tidligere er det blitt spekulert i om encyklikaen vil få navnet "Labor Domini" (Herrens Arbeide). Encyklikaen skal visstnok ta opp tema om "kristen syn på menneskelig arbeide", "viktigheten av arbeide i samfunnet" og "arbeid som menneskelig behov og plikt".

CNA - Catholic News Agency (19. juli 2006)

av Webmaster publisert 19.07.2006, sist endret 19.07.2006 - 14:46