I Sør-Vietnam blir Kirken stadig mer tilstedeværende for vanskeligstilt ungdom

 Se også:

Selv om katolikker fremdeles blir diskriminert av det kommunistiske Vietnam, har Kirkens pastorale aktiviteter vokst takket være legfolkets arbeide. De gir et moralsk kompass til dem som lever et liv adskilt fra familien.

I Vietnam må katolikker være faste i troen. Nylig ble det arrangert en ungdomskonferanse i Phan Thiet der tusenvis av unge møttes. En kongress for familien i erkebispedømmet Saigon tiltrakk seg 5.000 personer. Begge arrangementer er symptomatisk for legfolkets engasjement og omsorg for Kirken.

I Can Tho-bispedømmet finnes det rundt 50 rådgivere som hjelper gatebarn. I byen Cal Lanh er det 25 frivillige som arbeider med vanskeligstilte barn. I de fleste av disse tilfellene kommer barna fra ressurssvake familier, og overlever ved å pusse sko, selge lodd eller arbeide i butikker. Noen overlever også som lommetyver.

Barna er blitt fratatt kjærligheten. De bærer "verdens" byrder helt alene, uten å ha noen foreldre som bekymrer seg for dem.

"I vår tid er fedre fraværende og mødre arbeider," sa noen frivillige til AsiaNews. "Familien som grunnsten er svak. Alle lever i sin egen lille verden. Men vårt pastorale og sosiale arbeide bringer Guds Ord til dem. Vi kan hjelpe dem til å fri seg fra fristelsene om et materialistisk samfunn."

AsiaNews (25. juli 2006)

av Webmaster publisert 25.07.2006, sist endret 25.07.2006 - 13:48