Også flere balanserte reaksjoner fra muslimsk hold

 Se også:

Midt i all kritikk mot og vold etter pavens tale i Regensburg, kommer også noen balanserte reaksjonen fra muslimsk hold, melder nyhetsbyrået AsiaNews mandag den 18. september. Det er den tidligere iranske presidenten av Iran, Khatami, og den nåværende president i Indonesia, Susilo, som advarer mot å trekke for raske konklusjoner.

Den tidligere iranske president Mohammad Khatami uttalte mandag at pavens tale i Regensburg burde leses i sin helhet før man kommenterer innholdet.

- Jeg håper at alle rapporter rundt dette er mistolket, da slike bemerkninger (som pressen henviser til) vanligvis blir hevdet av personer som mangler informasjon om saken, samt av fanatiske personer. Mitt inntrykk av paven er at han er en velutdannet og tålmodig mann, sa Khatamin mandag.

Så langt har alle reaksjoner fra den muslimske verden basert seg på medias fremstilling. Pavens tale er ennå ikke oversatt til arabisk eller andre relevante språk, melder AsiaNews.

Også den indonesiske president Susilo Bambang Yudhoyono kom mandag med en balansert reaksjon.

- Indonesiske muslimer burde ha klokskap, tålmodighet og selvbeherskelse i sine reaksjoner på et så ømtålelig emne.

Susilo, som leder et av de største muslimske land i verden, ba Den Hellige Stol om "å reagere hurtig på denne meget ømtålelige sitasjonen ved å sende ut noen rettelser og konstruktive meldinger som kan senke spenningen."

I mellomtiden fortsetter protestene og volden i deler av den muslimske verden.

AsiaNews (18. september 2006)

av Webmaster publisert 18.09.2006, sist endret 18.09.2006 - 20:21