Bombe slo ned i dominikanernes kirke i Mosul

 Se også:

"Våre bønner gjør at håpet opprettholdes i Mosul", sier en kilde til nyhetsbyrået AsiaNews, dette til tross for at situasjonen for kristne i landet synes å bli stadig verre. Den samme kilden kunne bekrefte informasjonen om at en bombe Allehelgensdag slo ned i dominikanernes kirke og ødela hele inngangspartiet.

En kilde som befant seg like ved kirken da bomben slo ned den 1. november kl. 19.00, forteller at eksplosjonen blåste i stykker jerndørene som beskytter klosteranlegget og også to par tredører. Eksplosjonen slo videre gjennom vinduene på klosterkapellet, der brødrene holdt vesper. Ingen ble imidlertid skadet.

Også i år 2004 opplevde man i byen angrep på kristne mål, gjerne i forbindelse med kristne fester og høytider.

Kildene AsiaNews har vært i kontakt med snakket med nyhetsbyrået under forutsetning av å kunne være anonyme, på grunn av den "meget farlige situasjonen kristne i Mosul er i."

Dominikanerne tror ikke at angrepet på klosteranlegget var tilfeldig. "Man iverksetter ikke en så stor eksplosjon dersom man ikke planlegger noe mer," sa han.

Så langt har ingen påtatt seg ansvaret for angrepet.

Mosuls Klokkekirke ble reist i 1872, men dominikanerordenen har vært i Irak i mer enn 250 år.

Prester fra Mosul forteller at de ikke lenger bruker sine klerikale klær på gatene lenger og at de sjelden går ut, for å redusere sjansen for å bli kidnappet eller myrdet.

Kristne er fremdeles i sjokk etter at en syrisk-ortodoks prest, fr. Paulos Eskandar, ble funnet halshugget i byens østlige deler den 11. oktober, to dager etter at han ble kidnappet.

De fleste dominikanerne i Mosul har nå flyktet til en landsby like utenfor Arbil, i det mer fredelige Kurdistan, men det skal fremdeles være noen som klarer å "i bønn finne det nødvendige håpet for å fortsette et vanskelig apostolat i denne plagede byen."

"Det er vår plikt å ikke fortvile," sa en prest. "Gud vil høre våre bønner for fred i Irak."

AsiaNews, 16. november 2006 (16. november 2006)

av Webmaster publisert 16.11.2006, sist endret 16.11.2006 - 17:23