Vatikanet benekter "mytteri" i Sveitsergarden

Vatikanets pressekontor har kommet med en kunngjøring som avviser ryktene om konflikter i Sveitsergarden.

Den engelske dagsavisen The Independent skrev for få dager siden om et gryende "mytteri " blant sveitsergardister. Den italienske avisen "La Repubblica " plukket opp historien, som blant annet skal handle om utbredt misnøye med kommandør Elmar Maiders hardhendte ledelse. Også norske medier har videreformidlet historien.

Vatikanets kunngjøring av den 1. januar uttrykte at uttalelsene som historien bygger på er "fullstendig falske" og også at kommandør Maider vurderer å anmelde de to avisene som publiserte usannhetene. Videre hevder kunngjøringen at The Independent og La Repubblica skrev sine artikler på grunnlag av fullstendig upresis informasjon.

Historien som gjengis i de to avisene hevder at sveitsergardistene misliker Maiders lederstil, blant annet fordi deres jule- og nyttårsfeiring ble innskrenket. Kommandanten hadde angivelig innført portforbud for sine tropper, konfiskert en kasse vin som var anskaffet for anledningen og forbudt et tradisjonelt selskap som vanligvis holdes på takterrassen over Sveitsergardens brakker.

Vatikanets pressekontor presiserer at dette ikke er tilfelle. Det skal ikke ha vært gitt retningslinjer for nyttårsfeiringen, bortsett fra en utvidelse av portforbudet fra brakkene. Dessuten presiseres det at sveitsergardens bolig ikke en gang har takterrasse.

CWNews.com / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (4. januar 2007)

av Webmaster publisert 04.01.2007, sist endret 04.01.2007 - 12:47