24 misjonærer drept i 2006

24 prester, ordensfolk og legmisjonærer ble drept i 2006. Dette er kun en person mindre enn i 2005.

Vatikanets misjonsnyhetsbyrå Fides publisterte nylig den årlige listen, som ikke kun inkluderer drepte prester og ordensfolk men også annet kirkelig personell som døde en voldelig død eller ofret sitt liv, vel vitende om den risiko de utsatte seg for gjennom sitt vitnesbyrd.

Listen fra Vatikanets Kongregasjon for folkenes evangelisering unngår bevisst betegnelsen "martyr", slik at den ikke blander seg inn i bedømmelsen om hvorvidt Kirken skal gi de avdøde martyrstatus.

Det er på det afrikanske kontinent at man i fjor registrerte flest ofre; ni prester, en nonne og en legvoluntør døde en voldelig død. I Kenya ble tre prester myrdet, og i Nigeria er to prester forsvunnet.

Det andre kontinentet som utmerker seg er Amerika, der seks prester, en nonne og en legmann mistet livet i fjor. Også i Brasil ble to misjonærer drept.

I Asia mistet to prester, en nonne og en legmann livet.

I Oseania ble en ordensperson drept.

Fides forklarte at listen er provisorisk, da den selvsagt ikke fanger opp de man aldri får informasjon om, de som "i alle hjørner av jordkloden lider og som betaler med livet for sin tro på Kristus."

Zenit (8. januar 2007)

av Webmaster publisert 08.01.2007, sist endret 08.01.2007 - 18:07