Aktivister for homofiles rettigheter protesterte på Petersplassen

Aktivister for homofiles rettigheter organiserte en demonstrasjon på Petersplassen den 14. januar. Den lille men høylydte protesten markerte at det var ni år siden at den homoseksuelle aktivisten Afredo Ormando tente på seg selv foran Peterskirken som en protest mot Kirkens motstand mot juridisk anerkjennelse av homofile partnerskap. Ormando døde av skadene.

Franco Grillini, parlamentsmedlem med partitilhørighet i Italias sentrum-venstre regjerende koalisjon, ledet aktivistene som bar bannere med teksten "No Vat" - forkortelse for "No to the Vatican." Gruppen protesterte igjen mot Vatikanets motstand mot en lovgivning som anerkjenner sivilt inngåtte homofile partnerskap, en sak som nå bahandles av parlamentet.

Grillini fortalte reportere at han protesterte kraftig mot pave Benedikt XVIs uttalelse den 11. januar, da han under et møte med lokale representanter for regjeringen argumenterte for at regjeringen ikke må gå inn for juridisk anerkjennelse av homofile partnerskap. Pavens uttalelser kom dagen etter at det italienske senatet startet behandlingen av forslaget. Grillini sa at "Kirken har rett til å ytre seg, til å si det den måtte ønske, men parlamentet og regjeringen må se bort fra religiøse standpunkt i denne saken."

CWNews.com, 15. januar 2007 (16. januar 2007)

av Webmaster publisert 16.01.2007, sist endret 16.01.2007 - 13:06