Lokalbefolkningen demonstrerer til støtte for katolske misjonærer

 Se også:

Mer enn 80 000 stammefolk har demonstrert i gatene i den østlige staten Chattisgarh i India til forsvar for Den katolske kirke, som av de lokale myndighetene er anklaget for å å stjålet landområder fra lokale innbyggere for å konvertere dem.

Landområdene som katolske misjonærer har bygget misjonsstasjoner på "er ikke stjålet fra oss, men våre forfedre har på vanlig måte solgt dem til Kirken, som nå bruker dem til å hjelpe oss," sa en av demonstrantene til nyhetsbyrået AsiaNews. "Vi er glade for sykehusene og skolene," som nå står på de omstridte områdene, fordi de "utdanner oss og gir oss helsetjenester."

Demonstrasjonen som fant sted mandag den 22. januar kom som en reaksjon på at en lokal domstol har bestemt at Søstrene av Det Hellige Kors må levere tilbake ca 50 mål tomt hvor de har bygget et kloster og skole. Dommerne fant støtte for dette i en lokal lov som forbyr salg av land i stammeområdene til utenforstående.

Delstatsmyndighetene, som kontrolleres av hindunasjonalisten Bharatya Janata Party, har registrert 262 tilfeller av ulovlig salg eller "okkupasjon" av landområder til den katolske misjon.

"Vi har aldri bedt om å få tilbakelevert områdene," sa demonstranten Tarcitius Toppo. "De har aldri blitt stjålet, og de brukes ikke til å konvertere oss - men til å hjelpe oss. Regjeringen må slutte med å manipulere loven til egen vinning."

AsiaNews (26. januar 2007)

av Webmaster publisert 26.01.2007, sist endret 26.01.2007 - 11:26