Første menighet utenfor hovedstaden plantet

Mongolia har nå fått sin første katolske menighet utenfor hovedstaden Ulaan Bataar, nemlig i landets nest største by, Darkhan. Byen ligger 8 mil fra den russiske grensen, og menigheten er bygget opp at salesianernes misjon.

Ingen i Darkhan kjente til den katolske tro før salesianerne kom dit. Menighetens føste prest, p. James Cheruvathur, forteller:

- Da vi kom hit måtte vi begynne helt på bar bakke. Vi møtte og samtale med mennesker i alle aldre, men først og fremst unge. De unge er styrken i ethvert fellesskap. Dette lærer vår grunnlegger Don Bosco oss. Nå har vi en menighet med 22 troende, og ytterligere 23 skal motta dåpens sakrament til påske. De verdsetter troen høyt, og mange av dem går i messen hver morgen. Det vi ønsker å gjøre er å gi ungdommen nye muligheter, og å gjennom bønn og misjon tilføre samfunnet her det åndelige nærvær som gjør livet bedre. Vi vil skape en levende Kirke for lokalbefolkningen.

Salesianerne i Darkhan er de første som forlater hovedstaden for å misjonere i dette området. Nå har også Moder Teresa-søstrene etablert seg i Darkhan.

Mongolias befolkning er fattig. De trenger derfor ikke kun åndelig støtte, men praktisk hjelp som kan forenkle hverdagen. Derfor driver salesianerne også undervisning og starter nå også opp data- og engelskkurs. Mongolias kommunistiske regjering kjenner til arbeidet og setter pris på salesianernes innsats - i den grad at de også har fått støtte fra regjeringen til å bygge ny kirke.

- Vi har en lang vei å gå, avslutter p. Cheruvathur, og den kan vi kun gå ved bønnens hjelp. Vi trenger hele verdens bønner.

Republikken Mongolia har en befolkning på ca. tre millioner, hvorav kun noen få hundre katolikker.

Vatikanradioens skandinaviske avdeling (1. februar 2007)

av Webmaster publisert 01.02.2007, sist endret 01.02.2007 - 13:51