Ordinasjoner gir håp tross nye voldshandlinger

 Se også:

Fredag den 2. februar fant det sted tre diakonvielser i Ankawa i Irak. "Ordinasjonene er et lite håpets tegn, midt i alle voldshandlingene," sa Kirkuks kaldeiske erkebiskop Luis Sako til AsiaNews etter seremonien. Hovedcelebrant i messen, som ble feiret i kirken St. Joseph, var biskop Rabban Al-Qas av Amadiyah og Erbil. Biskop Mikha Pola Maqdassi av Alquoch var også til stede.

De tre nyordinerte diakonene er Salar Soulayman Bodagh fra bispedømmet Alquoch, Raymond Hamid Sargis fra bispedømmet Bagdad og Louya Gilyana Dinkha fra Mosul. I tillegg til disse tre ble det også ordinert en diakon i Bagdad den 27. januar. Og mot slutten av februar er det planlagt ordinasjon av fire diakoner i Den syrisk-katolske kirke i landet.

Til tross for disse gledelige begivenhetene, er den desperate situasjonen for de kristne i landet fremdeles prekær, fortalte erkebiskop Sako AsiaNews: "En katolikk fra Karaqosh, Abdul Khaliq Bakos, broren til en dominikanerinne, ble for noen få dager siden kidnappet i Bagdad. En time etter kidnappingen betalte slektningene hans løsepengene som ble krevd, bare for å finne ham drept to dager senere", fortalte erkebiskopen. Den drepte var far til tre barn. Erkebiskopen fortsatte: "I Kirkuk har noen kristne leger forlatt byen etter at de per brev er truet på livet av pengeutpressere som krever enorme pengesummer."

Erkebiskop Sako fortalte AsiaNews at den utryggheten som preger dagliglivet i Irak har ført til "et virkelig vakum på det pastorale plan." Han la også til at de evangeliske gruppene eller forsamlingene som ankom med de amerikanske troppene vokser. "De utøver aggressiv proselyttisme selv mot katolikker og ortodokse," fortalte erkebiskopen, "og bare i Bagdad har de allerede etablert 36 nye kirker."

Zenit, 7. februar 2007 (8. februar 2007)

av Webmaster publisert 08.02.2007, sist endret 08.02.2007 - 17:24