Avviser strid om presidentskapet i Den italienske bispekonferanse

Vatikanet benekter spekulasjonene i den italienske dagsavisen La Stampa, som hevder at de italienske biskopene strides om hvem som skal bli bispekonferansens nye president. La Stampa hevder at biskoper fra Piemonte-regionen har skrevet til pave Benedikt XVI og advart mot at kardinal Angelo Scola blir utnevnt til president. Biskopene fra Piemonte skal i følge avisen ha betenkeligheter med kardinal Scolas teologiske standpunkter, særlig hans tette bånd til legmannsbevegelsen "Communion and Liberation". Saken har siden fått stor plass i italiensk presse, hvor det også er spekulert i at landets statsminister skal ha hatt et møte med Vatikanets statssekretær om temaet.

Den Hellige Stols pressekontor, ved direktør fr. Federico Lombardi S.J., har derved sett det nødvendig å offentliggjøre følgende erklæring:

"I forbindelse med morgenens nyheter i en sentral italiensk dagsavis, kan jeg avvise at det nylig skal ha funnet sted et møte mellom statssekretær kardinal Tarcisio Bertone S.D.B. og den italienske statsminister Romano Prodi, eller at Vatikanet skal ha mottatt et brev fra biskopene i Piemonte angående presidentskapet i Den italienske bispekonferanse."

CWNews.com, 8. februar 2007 / Vatican Information Service, 9. februar 2007 (9. februar 2007)

av Webmaster publisert 09.02.2007, sist endret 09.02.2007 - 11:37