Prestene må anstrenge seg for å være tilgjengelig for skriftemål

Siden det kun er prester som kan gi syndsforlatelse i Kristi navn, må de anstrenge seg spesielt for å være tilgjengelige til å høre skriftemål og gi absolusjon, sier pave Benedikt XVI.

"Kristus har utvalgt oss, kjære medprester, til å være de eneste som har mandat til å tilgi synder i Hans navn. Derfor er dette en helt spesiell geistlig tjeneste som vi må prioritere", sa han den 19. februar i et møte med prester som på heltid tar imot skriftemål i Romas basilikaer.

Pave Benedikt sa at alle som søker etter "Kristi hjelp og trøst" bør kunne finne en prest som kan ta imot deres skriftemål, og slik erfare "freden og gleden" som følger av tilgivelsen.

Botens sakrament, sa paven, understreker syndens virkelighet, men også den enda større virkelighet; Guds kjærlighet og nåde.

"Erfaringen av Herrens omsorg og tilgivelse, ved angeren, ansporer til å erkjenne alvoret av synden, og ikke minst å unngå den; for derved å kunne fortsette med - og vokse i - et gjenopprettet vennskap med ham" sa paven.

Pave Benedikt sa til skriftefedrene at deres oppgave krever pastoral og sjelelig følsomhet, trofasthet til Kirkens lære og innsikt i hvordan moderne kvinner og menn virkelig lever - for at de skal kunne veilede folk på den rette vei i unngåelse av synd og i tilstrebelse i hellighet. Paven minnet også prestene på at deres gjerning alltid må springe ut fra et dypt åndelig fellesskap med Gud, siden de handler i Guds navn. Det dype åndelige fellesskapet med Gud kan bare oppnås gjennom ekte fordypning i bønn.

Catholic News Service (23. februar 2007)

av Webmaster publisert 23.02.2007, sist endret 23.02.2007 - 14:17