Muslimsk leder avviser at han har akseptert invitasjon fra paven

 Se også:

Storsjeik Mohammed Sayyed Tantawi, rektor ved Kairos Al Azhar-universitet, fortalte reportere den 22. februar at han ennå ikke har mottatt en formell invitasjon til å besøke pave Benedikt XVI og at han derfor foreløbig ikke har tatt en endelig avgjørelse om hvorvidt han vil akseptere den.

Vatikanet annonserte den 21. februar at den prominente sunnimuslimske lederen hadde akseptert invitasjonen, som ble presentert av kardinal Paul Poupard, president for Det pavelige råd for interreligiøs dialog, under hans besøk til Kairo. Storsjeik Tantawi sa imidlertid at man ikke kan forholde seg til "en muntlig invitasjon som en offisiell invitasjon."

Den egyptiske muslimske lederen sa at han satte pris på kardinal Poupards besøk og at han mente at Vatikanet arbeider aktivt med å reparere den skaden som oppsto i forhold til muslimene ved pave Benedikts foredrag i Regensburg i fjor. Han har ved en tidligere anledning uttalt at paven "må trekke tilbake sine utsagn" for å sikre en positiv utvikling i forholdet mellom kristne og muslimer.

Enkelte av storsjeik Sheikh Tantawis muslimske kolleger har etter Regensburg-talen nektet å delta i den katolsk-muslimske dialogkommisjonen, som har møttes hvert år siden år 2000, da den ble etablert i samarbeid mellom pave Johannes Paul II og storsjeik Tantawi.

CWNews.com, 22. februar 2007 (23. februar 2007)

av Webmaster publisert 23.02.2007, sist endret 23.02.2007 - 17:42