Delegasjon fra Den hellige stol til Hanoi for nye samtaler

 Se også:

En delegasjon fra Den hellige stol drar den 3. mars til Vietnam for å fortsette samtalene med myndighetene i Hanoi. Leder for delegasjonen er statssekretariatets undersekretær for relasjoner med statene, Msgr. Pietro Parolin, som også ledet en lignende delegasjon til Hanoi i april 2004.

Vatikanet har gjennom flere år jevnlig sent representanter til Vietnam, i den hensikt å be myndighetene løse opp restriksjonene for Den katolske kirkes virke i landet og å skape grunnlag for etablering av normale diplomatiske forbindelse mellom Den hellige stol og Vietnam. Etter lang tid med store problemer, syntes samtalene å få nytt liv i juli 2005, da en delegasjon fra Hanoi besøkte Roma. Etter besøket åpnet kommunistmyndighetene for vigsling av flere nye biskoper og et stort antall prester. I januar dette år besøkte den vietnamesiske statsminister Nguyen Tan Dung Vatikanet og pave Benedikt XVI, et besøk som også tolkes som et positivt tegn for Kirken i Vietnam.

Det er ca. seks millioner katolikker i Vietnam, noe som utgjør ca. syv prosent av befolkningen. I følge AsiaNews vil regimet i Hanoi forbedre religionsfriheten dels for at Vietnam skal kunne bli medlem av WTO, dels for at landet trenger Den katolske kirkes sosiale innsats i skoler og hjelpearbeid.

CWNews.com, 1. mars 2007; o: kd (2. mars 2007)

av Webmaster publisert 02.03.2007, sist endret 02.03.2007 - 15:51