Kirkevigsel på Tautra 12. mai

 Se også:

Den 12. mai blir det kirkevigsel i Tautra Mariakloster. Alteret ble velsignet av tidligere generalvikar Torbjørn Olsen med en enkel seremoni da søstrene flyttet inn i juli i fjor, slik at kirken og alteret kunne brukes umiddelbart. Klosteret ble velsignet av biskop Georg Müller ved en enkel privat høytidelighet i høst. Det som nå står for døren er den høytidelige vigslingen av kirken i klosteret. Biskop Müller foretar vigslingen, og H.M. Dronning Sonja har takket ja til å være til stede.

I det daglige er den nye kirken rommelig nok, men ved den forestående anledning blir den alt for liten. Adgang til kirken blir derfor kun for dem som mottar skriftlig invitasjon. Det vil bli overføring av messen via høytalere utenfor kirken, og det arbeides med muligheter for overføring på storskjerm til et telt som settes opp for anledningen. Etter messen, som begynner kl. 12 og varer et par timer, blir det kirkekaffe i teltet utenfor klosteret, da H.M. Dronningen vil hilse på gjestene. Senere blir det middag i klosteret for private gjester.

I mai er det fire år siden H.M. Dronning Sonja la ned grunnsteinen til det nye klosteret på Tautra, vel fire år etter grunnleggelsen av det første norske cistercienserkloster etter reformasjonen. Det nye klosteret, som er tegnet av arkitekt Jan Olav Jensen, ble kåret til Nordens beste bygg i 2006 i Forum AID's arkitektur-pris.

Cisterciensernonnene på Tautra / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (7. mars 2007)

av Webmaster publisert 07.03.2007, sist endret 07.03.2007 - 17:39