Kosovo vil ære Mor Teresa

Mor Teresa

 Se også:

Kosovos regjering har gitt tillatelse til at det kan bygges en kirke viet til Mor Teresa av Calcutta. Hennes foreldre var hjemmehørende i Kosovo.

Biskop Dode Gjergji av Prizren kunngjorde dette da han takket organisasjonen Aid to the Church in Need ( Bistand til den Trengende Kirke) for 12 års støtte i Albania, Mor Teresas hjemland. "Min forgjengers drøm skal gå i oppfyllelse, en katolsk katedral viet til Mor Teresa," sa prelaten. "For oss er hun en søster, et medlem av familien." Bishop Gjergji sa at byggearbeidene vil begynne etter påske.

"Fordi Mor Teresas far og mor kom fra Kosovo, er det hele folkets, regjeringens og muslimenes ønske at kirken blir bygd," tilføyde biskopen. "Det har vært kristne her siden det første århundre," la han til. "Og våre muslimer har en spesiell historie; noen av dem går tilbake til sine katolske røtter nå. Hver dag kommer det utsendinger fra landsbyene for å be oss om å bli døpt. Vi trenger deres bønner for at deres konversjoner kan bli opprettholdt".

I en kommentar til Kirkens situasjon i Kosovo, sa den 44-år gamle biskopen av Prizren: "Selv om vi er en minoritet på 60 000 katolikker, og mange unge mennesker har forlatt landet på jakt etter arbeid, har vi god kommunikasjon og lever et normalt liv med hele befolkningen i Kosovo."

"Hjelp vår kirke i Kosovo", ba han inntrengende, "for vi har bare støtte fra våre fattige her. Siden vi er en fredsbygger her etter krigens ødeleggelser, fortjener vår kirke i Kosovo det, ikke bare for å overleve, men også for å kunne bidra til folks liv og til samfunnet i Kosovo."

Zenit, 6. mars 2007; o: ka (12. mars 2007)

av Webmaster publisert 12.03.2007, sist endret 12.03.2007 - 13:11