Vatikanet anbefaler særkollekten til Det hellige land

Prefekten for Kongregasjonen for Østkirkene har sendt en appell til alle katolske biskoper i verden og bedt om deres støtte til kristne i Det hellige land. En lignende appell sendes ut hvert år, i forbindelse med den verdensomspennende særkollekten til Det hellige land, som tradisjonelt tas opp Langfredag.

Brevet, som er datert den 6. mars og signert av kardinal Ignace Moussa Daoud, ber om hjelp til "en del av Kirken som både er evig gammel og evig ung" - nemlig de katolske kristne som bor i Det hellige land.

Kardinal Daoud minner om at tradisjonen for kollekt til Kirken i Det hellige land går helt tilbake til 1421 og pave Martin Vs dager. Særkollekten er en erkjennelse av det "tunge medansvar den katolske verden føler for Moderkirken i Jerusalem," sier han. Kardinalen understreker at de troende i regionen i dag utsettes for "ubeskrivelige lidelser". Videre overbringer kardinalen Den hellige fars "hjertelige takk og anerkjennelse" for den sjenerøsitet katolikker over hele verden utviser ved den årlige innsamlingen.

Som vedlegg til kardinal Daouds brev til biskopene ligger en lang liste over prosjekter og forpliktelser Kirken i Det hellige land trenger støtte til. Du kan lese kardinalens brev i engelsk utgave på Vatikanets egne hjemmesider.

CWNews.com, 6. mars; o: istá (13. mars 2007)

av Webmaster publisert 13.03.2007, sist endret 13.03.2007 - 13:27