Barn som ble abortert på feilaktig grunnlag døde etter timer i smerte

En 22 uker gammel baby som ble abortert etter at hans mor ble fortalt at han kunne være misdannet, døde på et sykehus i Firenze etter flere timer med intense smerter. Leger sa at babyen overlevde abortinngrepet, og at de etterpå oppdaget at han var fullstendig frisk.

Babyen veide bare 482 gram da aborten ble gjennomført fredag 2. mars. Medisinske journaler viser at den ufødte babyen gjennomgikk prøver i den 20. og 21. uke, og at han kunne være bærer av en sjelden sykdom som rammer 3 av 1 500 babyer, men som kan korrigeres med kirurgi i 90 % av tilfellene.

I uttalelser til den italienske dagsavisen La Reppubblica sa direktøren ved gynekologisk avdeling ved Careggi Hospital, Gianfranco Scarselli, at legene anbefalte kvinnen å ta en CAT-scanning for sikkerhets skyld etter at det var oppstått mistanke om at fosteret kunne være misdannet. Allikevel var kvinnen "overbevist om at hun skulle ta abort", ifølge Scarselli, og hun tok ingen flere prøver.

Så snart aborten var utført, oppdaget legene at babyens hjerte slo, og de fastslo at han ikke led av noen misdannelse. På dette tidspunktet besluttet de å gjenopplive den. Babyen kjempet for sitt liv i flere dager, men døde av hjertesvikt. Legene har ikke gitt opplysninger om hvilken metode som ble benyttet under aborten.

I Italia er abort tillatt uansett grunn i løpet av svangerskapets første tre måneder, og deretter bare i tilfeller hvor morens liv er truet, hvor det er fosterskader, eller dersom morens fysiske eller psykiske helse er i fare. Myndighetene er nå i gang med å etterforske saken for å slå fast hvem som har vært ansvarlig for hendelsen.

Vatikanets avis L'Osservatore Romano omtalte saken som "den mirakuløse kampen til et barn som verden ønsket å drepe," og den sa at i dette tilfelle "har livet blitt kastet ut, foraktet, og endt opp i de forferdelige kjevene til en kultur som forkaster ethvert ubehag heller enn å utsette seg for noen form for lidelse."

Saken har hatt sterk virkning på opinionen i Italia, og kom bare uker etter tilfellet Amilia Taylor, som ble født etter 22 uker og som har blitt den tidligst fødte babyen som noen sinne har overlevd.

Catholic News Agency, 9. mars 2007 (15. mars 2007)

av Webmaster publisert 15.03.2007, sist endret 15.03.2007 - 11:03