Fransk "mirakelnonne" deltar i messe for Johannes Paul IIs saligkåring

Første fase i saligkåringsprosessen for Johannes Paul II avsluttes formelt den 2. april, på toårsdagen for hans død

 Se også:

En fransk nonne som ble helbredet fra Parkinsons sykdom etter å ha bedt om den avdøde pave Johannes Paul IIs forbønn, skal delta i seremoniene i Roma den 2. april, som markerer avslutningen av første fase i saligåringsprosessen. Helbredelsen studeres nå av Kirken som et mulig mirakel, noe som er et krav for en eventuell saligkåring.

De aktuelle kirkelige instanser har ennå ikke avslørt kvinnens identitet, men har forklart at det er snakk om en 45 år gammel fransk nonne som bor i nærheten av Lyon og arbeider på sykehus. Hun fikk diagnosen Parkinsons sykdom - som Johannes Paul II selv led av - i 2001. I år 2005 var hennes symptomer akutte. Hele kroppen ble rammet av progressiv stivhet, og hennes høyre hånd skalv kraftig.

Nøyaktig to måneder etter pavens død, og etter at hun og hennes medsøstre hadde bedt om hans forbønn, rapporterte hun:

"Jeg våknet kl. 04.30 på morgenen, svært overrasket over at jeg hadde klart å sove. Jeg hoppet rett ut av sengen, for kroppen min var ikke lenger stiv og smertefull. Jeg var ikke den samme som før." En ny medisinsk undersøkelse bekreftet at det ikke lenger var tegn til sykdommen.

Msgr. Slawomir Oder, postulator for saligkåringsprosessen for Johannes Paul II, fortalte nylig at den franske nonnen vil være til stede i messen i Laterankirken i Roma den 2. april, når bispedømmet Roma markerer avslutningen av den bispedømmebaserte granskningen. Det er ikke presisert hvorvidt nonnens identitet skal avdekkes i denne forbindelse.

CWN - Catholic World News; o: kd (29. mars 2007)

av Webmaster publisert 29.03.2007, sist endret 29.03.2007 - 12:09