Fransk "mirakelnonne" er identifisert

 Les mer:

 Se også:

Johannes Paul II

En fransk avis har avdekket identiteten til ordenssøsteren som skal være spontant helbredet fra Parkinsons sykdom etter å ha bedt om avdøde pave Johannes Paul IIs forbønn. Det spekuleres nå rundt hvorvidt helbredelsen kan få statusen "mirakel", noe som kreves for at Kirken skal kunne erklære noen for "salig".

Le Figaro avdekket at den aktuelle søsteren er Marie-Simon-Pierre fra kongregasjonen Småsøstrene av det katolske moderskap, basert i Aix-en-Provence sørøst i Frankrike. Nonnen selv og hennes kongregasjon ønsker ikke å uttale seg før den 2. april, når den bispedømmebaserte fasen av saligkåringsprosessen formelt avsluttes ved en messe i Laterankirken i Roma. Tidligere denne uken avslørte Msgr. Slawomir Oder, posulator for Johannes Paul IIs saligkåringsprosess, at den helbredede søsteren vil delta i messen.

Sr. Marie-Simon-Pierre ble diagnositisert med Parkinsons sykdom - som også Johannes Paul II led av - i 2001. I år 2005 var hennes symptomer akutte. Hele kroppen ble rammet av progressiv stivhet, og hennes høyre hånd skalv kraftig. Symptomene ble kraftigere etter Johanns Paul IIs død den 2. april 2005. Dette beskriver hun selv i en artikkel i "Totus Tuus", det offisielle bladet for Johannes Paul IIs saligkåringssak. "Jeg mistet vekt dag for dag. Jeg kunne ikke lenger skrive, og dersom jeg forsøkte, var det vanskelig å tyde. Jeg kunne ikke lenger kjøre bil ... siden min venstre fot var helt stiv", skrev sr. Marie-Simon-Pierre. Etter at hun og hennes medsøstre den 2. juni 2005, to måneder etter Johannes Paul IIs død, ba om hans forbønn, følte hun et plutselig behov for å plukke opp en penn. "Min håndskrift var fullstendig lesbar ... kroppen min verket ikke lenger og var ikke lenger stiv ... Jeg følte en stor fred."

Hennes nevrolog og øvrige leger og psykologer som undersøkte henne etter denne opplevelsen, fant ingen medisinske forklaringer på henne tilstand, rapporterer nyhetsbyrået Reuters.

I et telefonintervju torsdag den 29. mars beskriver p. Robert Aliger, talsmann for bispedømmet Aix-en-Provence, en ydmyk søster som har gått gjennom en "utrolig" opplevelse - en uforklarlig helbredelse fra Parkinsons sykdom etter forbønn fra Johannes Paul II. "Alle som kjente henne før og etter kan tydelig se at hun er kurert," fortalte han til Associated Press. Han la også til at bispedømmet forrikge uke avsluttet granskningen av søsterens opplevelse og nå skal presentere sine konklusjoner for Roma. Undersøkelsen er basert på medisinsk historie, blodprøver, røntgen og legerapporter, "slik at biskopen kan presentere en solid saksmappe for Roma." "Det er en omfattende saksmappe," forklarte han. "Vi har fem bokser - jeg har sett dem med egne øyne - med originaler og en stor boks med røntgenbilder." Søsteren skal i følge p. Aliger hatt tårer i øynene ved avslutningsseremonien for granskningen. "Hun er en mild, beskjeden kvinne," sa han. "Hun er et enkelt, vanlig menneske som, slik jeg ser det, er dypt grepet av det som har skjedd henne."

Sr. Marie-Simon-Pierre har også undergått en psykiatrisk evaluering og fått håndskriftsanalyse, siden en forandring i håndskriften er et klassisk symptom på Parkinsons sykdom, fortalte msgr. Slawomir Oder forrige uke.

Catholic News Agency / Catholic World News / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo); o: kd (30. mars 2007)

av Webmaster publisert 30.03.2007, sist endret 30.03.2007 - 14:38