Kristne i panikk etter dobbeltmord

 Se også:

Mordet på to eldre katolske søstre i Kirkuk nord i Irak har skapt en panikkaktig stemning blant byens kristne. Det forteller den kaldeisk-katolske erkebiskopen av Kirkuk, Louis Sako, til den katolske hjelpeorganisasjonen Hjelp til Kirken i nød den 30. mars. Sako avkrefter samtidig at de to drepte var ordenssøstre - de var kjødelige søstre som bodde i nærheten av og hadde tette bånd til dominikanerinnene i byen.

Sako forteller vider at han ikke tror mordene var religiøst motivert, men forårsaket av et innbruddsforsøk. Likefullt beskriver erkebiskopen en økende angst blant byens kristne for at de nå skal oppleve den samme anti-kristne vold som har spredd seg fra Bagdad til Mosul. "Nå rapporteres det at kristne i Kirkuk begynner å få panikk. Men jeg forteller dem at de ikke skal være redde. Situasjonen her er ikke like ille som i Bagdad eller Mosul." Vold mot og drap på kristne i disse byene og andre steder i Irak har ført til et kristent eksodus, men erkebiskop Sako forteller at det foreløbig bare er 30 kristne familier som har flyktet til Kirkuk.

Erkebiskopen forteller videre at den kurdiske byen Ainkawa ikke "var forberedt" på tilstrømmingen av kristne. Flere institusjoner, deriblant Babel College, St. Peter-seminaret og en mengde kvinnelige kongregasjoner, har nemlig flyktet fra Bagdad-området og etablert seg i Ainkawa og Erbil-regionen.

Kathpress / Catholic News Agency; o: kd (30. mars 2007)

av Webmaster publisert 30.03.2007, sist endret 30.03.2007 - 18:05