Kirken trosser volden og planlegger full påskeliturgi

 Se også:

Kirken i Irak planlegger full påskeliturgi, til tross for at stadige voldshandlinger, angrep og drap på landets lille kristne minoritet setter gjennomføringen i fare, sier hjelpebiskopen i det kaldeisk-katolske erkebispedømmet Babylon. "Her lurer døden bak hvert hjørne," uttalte biskop Shlemon Warduni til de italienske biskopenes nyhetsbyrå SIR. Han fortalte videre om sin sorg over "det kristne eksodus fra landet", og erkjente bitterhet over "å leve i en situasjon som ikke synes å ha en ende".

"Ofrene er de syke, de eldre, barn og mange foreldreløse, på grunn av den ubeskrivelige volden forårsaket av bilbomber, selvmordsterrorister og kriminelle," forklarte den 63 år gamle prelaten fredag før palmesøndag. "Påsken vil imidlertid styrke oss i troen på en rettferdig, tolerant og forsonende fremtid," sa biskop Warduni.

Det kaldeiske patriarkatet har fremskyndet feiringen av påskevigilien til tidlig lørdag kveld. "Det er for farlig å gå ut nattestid," forklarte prelaten. "Vi håper allikevel at troen vil gi våre kristne mot til å overkomme problemene og til å delta i ritualene."

"Den stille uke er en tid for faste. Vår faste er den lidelse vi lever i. Vi ofrer den til Gud, ikke bare for Irak, men for hele verden."

Estimater indikerer at så mange som halvparten av Iraks 1.2 millioner kristne har forlatt landet siden 2003.

ZEN - Zenit; o: kd (4. april 2007)

av Webmaster publisert 04.04.2007, sist endret 04.04.2007 - 12:43