Pave Benedikt taler til EU-parlamentet?

 Se også:

En kilde i EU-ledelsen bekrefter at pave Benedikt XVI er invitert til å tale til EU-parlamentets plenarmøte. Den ansatte ved EU-president Hans-Gert Pötterings kontor bekrefter overfor Parliament.com at Pöttering inviterte paven under sin audiens med Den hellige far den 23. mars. En annen kilde ved Pötterings kontor forteller at paven foreløpig ikke har svart på invitasjonen, men at man håper han takker ja til forespørselen. Pöttering, som har vært Europaparlamentets president siden januar i år, har vært tysk representant i unionen siden den ble etablert i 1979. Statsmannen er en nær støttespiller for den tyske kansler Angela Merkel, en av de få vesteuropeiske ledere som arbeider for at Europas kristne røtter i større grad må anerkjennes - et tema som også har opptatt pave Benedikt XVI. Parlamentslederens medarbeider forteller at Pöttering tok spørsmålet om et mulig pavebesøk opp med alle de politiske gruppene i Europaparlamentet før han i mars møtte pave Benedikt i Vatikanet.

Ønsket skal være at paven holder et innlegg ved et plenarmøte, mulig i Strasbourg, om dialog mellom religioner og kulturer, deriblant hvilken rolle religionen kan spille i en dialog basert på oppriktighet og toleranse, ifølge Parliament.com. "Det ville være strålende om invitasjonen ble akseptert, særlig fordi det nå er lenge siden en pave har besøkt parlamentet," sier hun.

Forrige gang parlamentet tok imot en pave var i oktober 1988, da Johannes Paul II talte ved et plenarmøte i Strasbourg.

"Pöttering inviterte paven siden han tror at en meningsutveksling med en så sentral åndelig leder kan være meget, meget verdifull," uttaler kilden.

CNA - Catholic News Agency; o: kd (4. april 2007)

av Webmaster publisert 04.04.2007, sist endret 04.04.2007 - 14:20