Store ødeleggelser på Solomonøyene, Caritas bekymret

Også den katolske katedralen i Gizo ble rammet av jordskjelvet og tsunamien

Infeksjoner, mat- og drikkemangel er blant de største bekymringene etter at en tsunami rammet Solomonøyene mandag i Den stille uke, sier Caritas. Bistandsarbeidere advarer mot en humanitær krise på de jordskjelv- og tsunami-rammede øyene, hvor det er stor mangel på mat og medisiner til de tusenvis av mennesker som har fått sine hjem ødelagt, rapporterer Reuters Alertnet.

Caritas Australia forteller at de sårede raskt kan rammes av infeksjoner. "Dette er tropiske strøk, og vi vil snart se infeksjoner. Vi er bekymret over det lille antibiotikalageret for de sårede og over manglende malariamedisiner til de som bor utendørs," forteller talsperson for Caritas Australia, Liz Stone, til australsk radio. "Mange vanntanker er ødelagte, og vi har også problemer med matleveransene. Hagene er oversvømte, så man mangler frisk mat." Stone forteller videre at også butikkene er ødelagt av bølgene, deriblant matbutikker.

En uttalelse fra Caritas Australia siterer erkebiskop Adrian Smith av Honiara på at "etterskjelvene fra jordskjelvet har holdt på kontinuerlig." I følge erkebiskopen er folk "tvunget til å flykte fra øyen Taro og til Moli." "Øyen Simbo, med sine aktive vulkaner, har måttet lide mye," sier erkebiskopen. "Folket her ble fanget på grunn av de stadig aktive vulkanene. Til tross for bølgene er de redde for å gå opp i høyden. Det synes å være en mengde dødsfall i Simbo-området. Også Nila helsesenter er sterkt skadet."

CathNews; o: kd (4. april 2007)

av Webmaster publisert 04.04.2007, sist endret 04.04.2007 - 14:53