Gråtende Mariastatuer i krigsherjet land

 Se også:

En Mariastatue i Sri Lankas krigsherjede Mannar-distrikt skal etter sigende gråte blod. Dette skal være kun ett av flere lignende tilfeller av gråtende Mariastatuer på en måned, og alle rapportene kommer fra områder hvor befolkningen er aller mest pint av borgerkrigen. Kirkelige kilder forteller nyhetsbyrået AsiaNews at den aktuelle statuen i Mannar, som sto i et kvinnelig konvent, nå er flyttet til St. Sebastian-katedralen på Mannar og at folk valfarter til kirken.

I byen Jaffna er en Madonnastatue, som i februar i år skal ha grått blod, flyttet til Johannes Døperen-kirken, hvor den fremdeles oppbevares. Den tredje statuen som skal ha felt tårer av blod er av Vår Frue av Vailankanni (en Maria-helligdom sør i India), som står i Chavakacheri, en annen by på Jaffna-halvøya.

Rapportene kommer i en tid der krigen går fra ille til enda verre på Sri Lanka, og sivilbefolkningen lider brutalt. Pågående kamper mellom Sri Lankas regjeringshær og LTTE (De Tamilske Tigre) driver hundretusener av mennesker på flukt. Sivilbefolkningen i nord, øst og andre deler opplever daglig bortføringer og drap. Andre interneres for lange perioder uten formell juridisk anklage og rettergang.

En prest fra bispedømmet Mannar forteller AsiaNews: "Jeg tror at alle mødre nord og øst i landet gråter blod i sine hjerter på grunn av de grusomheter som finner sted her. Alle som har et hjerte - og jeg tror at den hellige Maria har et stort hjerte - må i disse dager gråte i Sri Lanka."

AsiaNews; o: kd (4. april 2007)

av Webmaster publisert 04.04.2007, sist endret 04.04.2007 - 15:30