Pavens bok "Jesus fra Nasaret" publiseres 16. april

 Se også:

Pave Benedikts bok "Jesus fra Nasaret" legges ut for salg i Italia på pavens 80-årsdag den 16. april, annonserer Vatikanet.

Vatikan-representanter skal presentere pavens arbeid på en pressekonferanse den 13. april. Mandagen etter blir bokens italienske utgave tilgjengelig. Når den engelske oversettelsen foreligger, er foreløbig uklart.

Dette blir pave Benedikt XVIs første bok siden pavevalget i april 2005. Han begynte arbeidet sommeren 2006, og det skal ha tatt all ledig tid. Før pavevalget skrev kardinal Ratzinger en mengde teologiske bøker.

Pave Benedikt har signalisert at boken er et personlig verk - ikke av autoritativ doktrinell karakter - som han har arbeidet med grunnet den økende forvirring man i dag ser rundt Jesu sanne identitet, både innen og utenfor Kirken.

Boken, som har 10 kapitler, omhandler Jesu offentlige liv fra hans dåp i Jordan til forklarelsen. Den hellige far forklarer i forordet at han planlegger å fortsette arbeidet, men at han ønsket å publisere det som inntil nå er ferdigstilt - da han ikke vet "hvor mye tid og hvor mange krefter" han får til å fortsette prosjektet.

I et utdrag fra den forestående boken, publisert av den italienske dagsavisen Corriere della Sera, appellerer paven til rike land om å bidra med mer materiell og åndelig støtte til Afrika, et kontinent paven beskriver som verdens "sår" skapt av "kynismen i en verden uten Gud, hvor kun makt og profitt teller."

CWN - Catholic World News; o: kd (4. april 2007)

av Webmaster publisert 04.04.2007, sist endret 04.04.2007 - 16:45