Pavens 80-årsdag feires med takksigelsesmesse den 15. april

Pave Benedikt XVI den 19. april 2005

 Se også:

Vatikanets pressekontor melder at pave Benedikt XVI skal markere sin 80-årsdag med en takksigelsesmesse i Peterkirken den 15. april - andre søndag i påsketiden, dagen da Kirken over hele verden feirer Den Guddommelige Barmjertighet, eller Miskunns-søndagen. Messen, som starter kl. 10.00, koncelebreres av kardinaler, erkebiskoper og biskoper som leder Den romerske kuries ulike dikasterier, samt Romas hjelpebiskoper og andre gestlige fra bispedømmet Roma.

"Kirken i både Roma og i andre deler av verden inviteres til å sammen med Den hellige far, Benedikt XVI, rette inderlige takksigelsesbønner til Gud vår Far for hans 80-årsdag og hans toårsdag for pavevalget," heter det i en melding fra Vatikanest presskontor.

Den hellige fars egentlige bursdag er mandag den 16. april, kun tre dager før toårsdagen for pavevalget. I forbindelse med pavens jubileum lanserer Vatikanet den første bok skrevet av Joseph Ratzinger som pave. "Jesus fra Nasaret" legges i første omgang ut for salg på italiensk, tysk og polsk.

CNA - Catholic News Agency; o: kd (12. april 2007)

av Webmaster publisert 12.04.2007, sist endret 12.04.2007 - 12:00