Pavens nye bok ute på det europeiske markedet

"Jesus fra Nasaret", en ny bok av pave Benedikt XVI, ble lagt ut for salg på det europeiske markedet den 16. april, pavens 80-årsdag.

I en pressemelding den 13. april sier den italienske utgiveren, Rizzoli, at boken ikke kun gir et bilde av pave Benedikt som teolog, men også som en "pastor som i sannhet klarer å oppmuntre leserne til vekst i forholdet til Jesus Kristus." I boken er "paven ikke redd for å fortelle verden at man ved å utelukke Gud og å klamre seg fast til en rent synlig og materiell virkelighet, risikerer selvdestruksjon i en egoistisk higen etter ren materiell velstand."

"Jesus fra Nasaret" legges først ut for salg på italiensk, polsk, og tysk. Den engelske utgaven, utgitt av Doubleday, foreligger i mai måned.

Fredag den 13. april presenterte kardinal Christoph Schönborn av Wien boken til reportere. Kardinalen fikk assistanse fra blant annet p. Federico Lombardi, direktør for Vatikanets pressekontor. Den 448-siders boken, som skal oversettes til 20 språk, er den første bok skrevet av pave Benedikt XVI siden pavevalget i april 2005. Den hellige far selv forklarer at boken er skrevet som et resultat av hans bekymring over at man i dagens samfunn opplever forvirring rundt personen Jesus Kristus. Pavens bok reflekterer derfor, ifølge utgiveren, "Joseph Ratzingers personlige søken etter 'Jesus ansikt', og er derfor ikke et dokument av doktrinell karakter."

Boken forklarer hvordan personen Jesus er nøkkelen til forståelsen av hele Bibelen. Paven legger imidlertid også stor vekt på menneskets personlige forhold til Jesus, blant annet gjennom et helt kapittel om bønn.

"Jesus fra Nasaret" er første del av det som forventes å bli et verk i to volum. Den dekker Jesu offentlige virke fra hans dåp i Jordan og frem til forklarelsen.

CWN - Catholic World News; o: kd (16. april 2007)

av Webmaster publisert 16.04.2007, sist endret 16.04.2007 - 11:47