Paven hilste de troende fra balkongen

Pave Benedikt XVI i Brasil:

Etter at pave Benedikt XVI ble ønsket velkommen på den internasjonale flylassen utenfor São Paulo onsdag den 9. mai om ettermiddagen lokal tid, ble han fraktet videre med helikopter til den mindre flyplassen Campo de Marte Airport. Der ble han tatt imot av lokale sivile og kirkelige myndigheter. Deretter ble han kjørt til klosteret São Bento (St. Benedikt) i São Paulo by, hvor han tilbrakte natten. Store menneskemengder hadde samlet seg utenfor klosteret, og Den hellige far hilste dem fra klosterets balkong med de følgende ord:

Kjære venner. Deres varme velkomst varmer en paves hjerte! Takk for at dere står her og venter på å få hilse meg. Disse dagene vil bli fulle av følelser og glede, både for dere og for hele Kirken. Kirken er i feststemning! I alle verdens hjørner ber folk om at denne reisen må bære gode frukter, denne første pastoralreisen til Brasil som Det guddommelige forsyn har bevilget meg som Peters etterfølger. Kanoniseringen av Frei Galvão og åpningen av Den Latin-Amerikanske Bispekonferanses femte hovedforsamling kommer til å bli milepæler i Kirkens historie. Jeg regner med dere og deres bønner!

Høydepunktene i torsdagens program blir pavens høflighetsvisitt hos president Luiz Inácio Lula da Silva, samt at Den hellige far kl. 18.00 lokal tid skal treffe og tale til en stor skare av Brasils ungdommer. Dette treffet finner sted på Paulo Machado de Carvalho stadion. Paven skal også i løpet av torsdagen treffe representanter fra andre kirkesamfunn og religioner, samt spise lunsj med Den brasilianske bispekonferanse.

ZEN - Zenit (10. mai 2007)