Paven proklamerte Brasils første helgen

Den hellige Antonius Galvão de França (1739-1822)

Pave Benedikt XVI kanoniserte den 11. mai den første Brasil-fødte helgen, i en høytidelig seremoni med over en million troende på en flyplass utenfor São Paulo.

St. Antonio de Santa Ana Galvao (1739- 1822) ble berømt både for sin dype tro og for mirakuløse helbredelser. Den fransiskanske munken hadde for vane å dele ut små "piller" som besto av rispapir men påskrevne bønner, og disse "pillene", som fremdeles lages av brasilianske nonner, skal ha helbredet tusenvis av troende. Den første helbredelsen Frei Galvao skal ha bevirket, var av en kvinne som sto overfor en meget vanskelig og farlig fødesel. Som en konsekvens av dette regnes han nå som skytshelgen for gravide kvinner.

Under kanoniseringsmessen sa pave Benedikt at dagens verden "trenger gjennomsiktige liv, rene sjeler og rene sinn", etter mønster fra Frei Galvao. Kristne, sa han, må ikke falle for fristelsen til å tenke på sine liv som "ren nytelse". Den hellige far oppfordret det brasilianske folk i denne forbindelse til å avstå fra hedonisme og den fristelsen som ligger i materiell velstand og nytelse. Han oppfordret alle troende til å styrke sine familiebånd, for å motvirke krefter i tiden som vil en tradisjonell forståelse av familien til livs.

Frei Galvao er den tiende helgen som er proklamert av pave Benedikt, og helligkåringsseremonien i Brasil er den første Den hellige far har presidert over utenfor Vatikanet.

CWN - Catholic World News (13. mai 2007)