Irakiske myndigheter signaliserer støtte til forfulgte kristne

 Se også:

Den irakiske regjering skal ifølge rapporter ha uttrykt solidaritet med den lidende kristne minoritet i landet, som opplever kraftig forfølgelse fra islamske ekstremister. Det gis nå signaler om at myndighetene ønsker å beskytte de kristne.

En talsmann for myndighetene ga ifølge nyhetsbyrået Asianews en uttalelse om spørsmålet den 23. mai. Nyhetsmeldingen sier at den irakiske regjering har "behandlet problematikken rundt terroristgruppers trusler mot og utstøtelse av kristne familier i Bagdad."

"Regjeringen uttrykte sin fulle støtte til å bidra med all nødvendig assistanse for å beskytte dem, samt å bidra med den hjelp som måtte behøves for å møte denne faren som fordømmes av vår ortodokse islamske religion og av det irakiske samfunn, som er overbærende med alle sine komponenter - særlig i forholdet til våre kristne brødre," het det videre i uttalelsen.

Den shiittiske geistlige sjeik Hussein Sadr har også nylig uttalt seg om temaet. I et intervju med en kristen satelittkanal uttrykte Sadr solidaritet med sine kristne brødre og med alle Iraks minoriteter.

CWN - Catholic World News (25. mai 2007)

av Webmaster publisert 25.05.2007, sist endret 25.05.2007 - 15:58