Terrorister angrep kloster i Bagdad

 Se også:

Terrorister, antagelig shiitter, okkuperte den 31. mai et kloster tilhørende de kaldeiske Søstrene av Det Hellige Hjerte i Bagdad. Angel Raphael-klosteret ligger i Mikanik i det plagede Dora-området, hvor det i flere måneder har pågått en kampanje for forfølgelse av kristne. Klosterets eneste to gjenværende søstre forteller til AsiaNews at en gruppe terrorister brøt seg inn i bygningen mens de var borte. Da de kom hjem, fant de huset robbet og omgjort til en base for militære operasjoner. Ifølge anonyme kilder er det antagelig shiittiske militante som står bak angrepet.

Den 29. mai signerte Mahdi Army, som står i forbindelse med den radikale lederen al Sadr, et brev til kristne kvinner i Bagdad, der de trues til å bære muslimske drakter. Den 31. mai benktet imidlertid en talsmann for gruppen i Najaf all befatning med budskapet. Likevel betegner nå Bagdads kristne geistlige situasjonen som "meget bekymringsverdig".

Kilder som nyhetsbyrået AsiaNews har vært i kontakt med, mener at angrepet på de kaleiske søstrene i Bagdad kan være "en respons på den kaldeiske patriark Emmanuel III Dellys fordømmelse av angrepet på den sunnimuslimske Abdul Qader Al Dilani-moskeen," som fant sted i Bagdad den 28. mai. Lederen av Den kalediske kirke gikk da sammen med Rådet for Kristne Kirker i en fordømmelse av angrepet.

Sikkerhetssituasjonen for gudshus og for kristne menigheter blir ett av hovedtemaene ved Den kaldeiske kirkes synode, som ble åpnet den 31. mai byen al Qosh nord i landet. I denne anledning besøkte Vatikanets nuntius, Msgr. Francis Chullikat, den 1. juni Erbil i Kurdistan.

AsiaNews (4. juni 2007)

av Webmaster publisert 04.06.2007, sist endret 04.06.2007 - 11:19