Ny og opphetet abortdebatt

En offentlig abortdebatt eskalerer i disse dager i Storbritannia, hvor Parlamentet etter planen skal behandle et forslag om at kvinner må gjennom obligatorisk rådgivning før det gjennomføres en abort. Lovforslaget vil innføre en "nedkjølingsuke" i tiden mellom en kvinne ber om abort og når aborten faktisk gjennomføres. I løpet av denne uken skal kvinnene motta informasjon om abort og om det ufødte barnets liv.

Den nye abortdebatten og lovforslaget kommer etter at det nylig ble offentliggjort at det i 2006 ble utført 190 000 aborter i Storbritannia. I følge nyhetsbyrået Catholic World News skal opinionen også ha blitt påvirket av at det er offentliggjort et klart tredimensjonalt ultralydbilde som viser hvordan et ufødt barn i mors mage beveger seg.

I mai måned publiserte den medisinske journalen Pulse resultatene av en undersøkelse som viser at en av fem leger nekter å være involvert i aborter. Undersøkelsen ble kritisert av tilhengere av fri abort, men mange leger har gått ut med støtte til kolleger som av overbevisningsgrunner reserverer seg.

CWN - Catholic World News (6. juni 2007)

av Webmaster publisert 06.06.2007, sist endret 06.06.2007 - 12:29