Kardinal Pell gjentar sin advarsel til katolske politikere

 Se også:

Kardinal George Pell av Sydney, Australia, har gjentatt sitt budskap om at katolske politikere som støtter embryonal stamcelleforskning bør "tenke seg om to ganger før de mottar kommunion neste gang."

Kardinal Pell har den siste tiden fått kraftig kritikk fra australske politikere og medier for sitt budskap om at katolikker ikke bør støtte et lovforslag som vil åpne for bruk av "terapeutisk kloning". Også erkebiskop Barry Hickey av Perth har fått massiv kritikk for sin motstand mot lovforslaget. En av lovmakerne har sågar bedt om en parlamentarisk etterforskning av erkebiskopens advarsler til katolske politikere om at de ikke bør stemme for bruk av terapeutisk kloning, da lovmakeren anser utsagn av denne typen som "trusler".

I sin spalte i avisen Sunday Telegraph, gjorde kardinal Pell det klart at han ikke akter å trekke seg fra debatten: "Alle katolikker som vedvarende forkaster sentral katolsk lære, også på områder som seksualitet, familie, ekteskap, abort, eutanasi, kloning, hvor "liberalere" hevder at det er samvittigheten som er høyeste autoritet, bør forvente å bli konfrontert, mildt og konsekvent, heller enn å bli støttet og oppmuntret i sine ugjerninger."

CWN - Catholic World News (12. juni 2007)

av Webmaster publisert 12.06.2007, sist endret 12.06.2007 - 17:29