Biskop advarer mot pavebesøk

En erkebiskop på Filippinene har uttalt at pave Benedikt XVI av sikkerhetsmessige grunner ikke bør akseptere en invitasjon til å besøke landet. Det var Filippinenes president Gloria Macapagal Arroyo som ved et besøk til Vatikanet den 4. juni inviterte paven til landet.

Erkebiskop Oscar Cruz av Lingayen-Dagupan begrunnet sin bekymring med det faktum at flere land nå advarer sine innbyggere mot å besøke Filippinene på grunn av den voldsbølgen landet opplever. Erkebiskopen listet opp "drap og kidnappinger, aggressive grupper og deres voldelige fremgangsmåter, terrortrusler, kartellkriminalitet". Han fremhevet kidnappingen av den italiensk misjonspresten Giancarlo Bossi som det ferskeste eksempel på problemet. Politiet mistenker separatistbevegelsen Moro Islamic Liberation Front (MILF) for å stå bak kidnappingen, som fant sted i landsbyen Bulawa i Mindanao den 10. juni. MILF benekter imidlertid enhver befatning med bortføringen.

Erkebiskop Cruz fortalte at tidligere pavebesøk har vært "enestående begivenheter som fremdeles minnes med ekte glede og varig inspirasjon." Men, uttaler han, "man bør være mer forsiktig" med å arrangere nok et pavebesøk.

CWN - Catholic World News (13. juni 2007)

av Webmaster publisert 13.06.2007, sist endret 13.06.2007 - 11:46