Kardinal Pell trosser trusler om parlamentarisk høring

Kardinal George Pell, erkebiskop av Sidney

 Se også:

Lederne for Australias Greens Party har startet en kampanje for å få kardinal George Pell tiltalt for å ha utvist forakt for parlamentet - en kampanje kardinal Pell selv opplever har "et drag av Stalinisme".

Lee Rhiannon, en av partiets politikere, har fått gjennomslag for at det skal avholdes en parlamentarisk høring hvor kardinal Pell skal granskes for sine uttalelser om at katolske politikere som stemmer for kloning bør innse at dette vil kunne få "konsekvenser for deres plass i Kirkens liv." Rhiannon hevder at kardinalen med sine uttalelser mente å true politikerne. "Kardinal Pell har ikke vist anger for sine kommentarer," hevder hun.

Sydney-prelaten svarte ved å si at han "vil føle seg privilegert over å, om nødvendig, måtte svare for komiteen, for å stå imot dette klossete forsøket på å tøyle trosfriheten og ytringsfriheten."

I et radiointervju den 17. juni presiserte kardinal Pell at han "aldri har truet noen med en offentlig ekskommunikasjon." Politikere som støtter kloning, fortsatte han, må innse hvilke moralske konsekvenser deres handlinger kan få. Kardinalen ønsket ikke å svare på hvorvidt han ville nektet å gi kommunion til en politiker som stemte for lovforslaget.

Erkebiskop Barry Hickey av Perth, som også er anklaget for å ha truet politikere gjennom sine offentlige uttalelser om lovforslaget, har imidlertid de siste dagene tatt selvkritikk. I et brev til den katolske avisen The Record, innrømmer han at han gjennom sine offentlige uttalelser uforvarende kan kan lagt press på katolske politikere som allerede hadde bestemt seg for å stemme i tråd med Kirkens lære. "De kan føle seg kompromittert og kan bli anklaget for å ha stemt på Kirkens befaling." "Dersom de opplever det slik, skylder jeg dem en unnskyldning, for jeg har alltid beundret deres mot," sa erkebiskop Hickey.

CWN - Catholic World News (19. juni 2007)

av Webmaster publisert 19.06.2007, sist endret 19.06.2007 - 12:08