Pave Benedikt bruker det gamle ritualet for sine private messer

 Se også:

Pave Benedikt XVI, som nylig utga et apostolisk brev som tillater alle katolske prester å feire den gamle latinske messen, bruker selv de gamle ritualene når han feirer private messer, hevder nyhetsbyrået CWN. Det er kilder i Vatikanet som skal ha fortalt at Den hellige far regelmessig feirer messen etter 1962-missalet.

I dokumentet Summorum Pontificum av 7. juli 2007 bekrefter paven at den gamle formen, som ble brukt før Det annet vatikankonsils liturgiske reformer, aldri ble avskaffet.

I offisielle sammenhenger har pave Benedikt XVI alltid feiret den "nye messen", som han i Summorum Pontificum betegner som "den ordinære form" for den romerske ritus. Det er imidlertid få mennesker som har fått delta i pavens daglige private messer. Til forskjell fra sin forgjenger Johannes Paul II, som ofte inviterte besøkende til å delta i messen han feiret hver morgen i sitt private kapell, har Benedikt XVI gjort det til vane å feire messen med kun noen få deltagere.

Pave Benedikt har lenge vært kjent som en lidenskapelig beskytter av den katolske liturgiske tradisjon. Tidlig på 90-tallet vakte han oppsikt da han skrev forord til boken The Reform of the Roman Liturgy, hvor forfatteren Msgr. Klaus Gamber kritiserte flere av den nyere tids liturgiske reformer.

Daværende kardinal Ratzinger reiste også til Wigratzbad i Bayern for å ordinere prester i St. Peter-broderskapet, som består av troende som er knyttet til den tradisjonelle liturgien. Disse ordinasjonene feiret han etter 1962-missalet.

CWN - Catholic World News (18. juli 2007)

av Webmaster publisert 18.07.2007, sist endret 18.07.2007 - 15:49