Kardinal Levada overrasket over kritikk mot Troskongregasjonens nye dokument

Kardinal William J. Levada, prefekt for Troskongregasjonen

 Se også:

De negative reaksjoner som er kommet på det nye Vatikan-dokumentet om den katolske kirkeforståelse, kom "svært overraskende" på Troskongregasjonens leder, kardinalprefekt William J. Levada. Erkebiskop Levada, som nylig var på besøk i sitt tidligere bispesete San Francisco, uttalte der at dokumentet fra Troskongregasjonen hadde et rent indrekirkelig siktemål. Dessuten understrekes det klart i dokumentet at det er "elementer av helliggjørelse og sannhet" også utenfor Den katolske kirke, og at Kristi Ånd også er virksom i disse kirker og kirkelige fellesskap.

Erklæringen retter seg særlig mot en tankegang som man kan støte på i USA, nemlig at katolikkene selv kan gestalte sin kirke. Men, sa Levada, "vi kan ikke lage Kirken selv. Det er Gud som skaper Kirken. Vi bevarer den som Hans gave."

Kardinalen sa også at offentliggjøringen av dokumentet kom så tett etter dokumentet "Summorum Pontificum" (om den gamle utgaven av den katolske messeritus), var en ren tilfeldighet. Spekulasjoner om en sammenheng her er grepet ut av luften, sa kardinalen. Liturgidokumentet rettet seg mindre mot katolikker i Nord- og Sør-Amerika, og mer mot katolikker i Frankrike, Tyskland og Sveits, fremholdt han.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste) (23. juli 2007)

av Webmaster publisert 23.07.2007, sist endret 23.07.2007 - 13:10