Kardinal Bertone beklager Amnestys abortpolitikk

 Se også:

Statssekretær kardinal Tarcisio Bertone hevder at menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty Internationals vedtak om å i visse tilfeller støtte kvinners rett til abort, ikke er løsningen på kampen mot vold mot kvinner.

"Selv liv som er et resultat av vold må beskyttes," uttalte kardinalen i et intervju med Vatikaradioen den 21. august.

"Selv om de er personer i mors mage, er de personer, de er menneskelige subjekter, med all menneskelig verdighet," la han til. "Vi må absolutt kjempe mot vold mot kvinner, mot den umenneskelige form for vold som voldtekt er," la statssekretæren til, og fortsatte med å oppfordre alle til å kjempe for kvinners verdighet. Likevel, hevdet kardinalen, har man ikke rett til å ta liv gjennom abort, selv om livet er et resultat av vold.

Amnesty International annonserte i juni at organisasjonens politikk i abortspørsmålet er "å støtte en avkriminalisering av abort, å sikre at kvinner har tilgang til helsetjenester når det oppstår komplikasjoner etter abort, og å forsvare kvinners tilgang til abort, innen en rimelig grense for hvor langt man har kommet i svangerskapet, når deres helse eller menneskerettigheter står i fare."

ZEN - Zenit (22. august 2007)

av Webmaster publisert 22.08.2007, sist endret 22.08.2007 - 11:17