Tyrkiske myndigheter stoppet møte mellom ortodokse ledere

 Se også:

Den ortodokse kirke på Kypros reagerer sterkt på at tyrkiske myndighetene beordret avlysning av et planlagt møte mellom to kristne ledere i Ankara. Møtet mellom den kypriotiske ortodokse erkebiskopen Chrysostomos II og den økumeniske patriarken av Konstantinopel, Bartholomeo I, skulle etter planen finne sted fredag den 17. august.

I følge en pressemelding fra den kypriotiske ambassade til Den hellige stol, opplever erkebiskop Chrysostomos II at Ankara med dette har "vist sitt sanne ansikt". Erkebiskopen skal være i gang med å formulere et "brev til Den hellige stol og og til Kirkenes Verdensråd, for å informere dem" og for å "åpne øynene på det internasjonale samfunn med tanke på hvor upålitelig den tyrkiske regjering er i forhold til menneskerettigheter."

Chrysostomos II forteller at han er forberedt på å møte det økumeniske patriarken et annet sted, "for å vise sin solidaritet med ham og for å nok en gang takke ham for hans bidrag til løsning på problemene innen Den gresk-ortodokse kirke."

Erkebiskopen av Kypros hevder at det ikke eksisterer egentlige problemer mellom gresk-ortodokse og deres tyrkisk-kypriotikse brødre. Problemene, forteller han, kommer av "innblandingen fra den tyrskiske regjering, som stopper ethvert forsøk på samhandling mellom de to fellesskapene i gjensidig respekt."

ZEN - Zenit (22. august 2007)

av Webmaster publisert 22.08.2007, sist endret 22.08.2007 - 12:19