180 ansatte fra Norges katolske skoler på personalsamling til Roma

Den 29. september reiser de nær 180 ansatte ved våre fire katolske skoler på personalsamling i Roma. Dette er andre gang at man arrangerer en personalsamling av denne størrelsen. Første gang var i 1994, og den gang gikk turen til Selje. Personalsamlingenes mål er å fremme felles forståelse av den katolske skoles særlige oppgave. Biskop Bernt Eidsvig Can.Reg. av Oslo deltar på samlingen, som åpnes med messe i Roma lørdag 29. september og avsluttes med messe tirsdag kveld den 2. oktober, kvelden før hjemreisen.

I tillegg til felles messer og alle de opplevelser Roma kan tilby, får de ansatte meget sentrale foredragsholdere. Biskop Donal McKeown, skolebiskop for Nord-Irland, vil holde foredrag med tema "Catholic education in secular Europe". P. Carlos Munoz, leder for internasjonale kontakter for katolske skoler i Spania og president for ECNAIS (organisasjon for friskoler i Europa), snakker om "Rights and freedom of denominational schools in Europe". P. Jesper Fich, biskoppelig skolekonsulent for katolske skoler i Danmark, vil fortelle om "Erfaringer med katolsk skolehverdag i Danmark", og generalsekretær i CEEC (organisasjonen for katolske skoler i Europa), Etienne Verhack, tematiserer "The Catholic Schools, one mission in a diversity of cultures and realities".

Selv om Norge kun har fire katolske skoler (St. Sunniva i Oslo, St. Paul i Bergen, St. Franciskus i Arendal og St. Eystein i Bodø), har vi ett av verdens største skolesystemer. Rundt 8 millioner elever/studenter i Europa, og over 44 millioner elever/studenter på verdensplan, studerer ved katolske skoler. Katolske skoler i Norge er derfor avhengige av erfaringer og impulser fra de større katolske skoleressurser for å kunne utvikle sin egenart.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (23. august 2007)

av Webmaster publisert 23.08.2007, sist endret 23.08.2007 - 12:00