Første charterfly med pilegrimer i Vatikan-regi tar av fra Roma

 Se også:

Et charterfly fra Roma til Lourdes markerer denne uken oppstarten på et nytt Vatikan-initiativ til å forbinde Den evige by med andre store pilegrimsmål verden over. Vatikanets nye charterreiser er resultatet av et samarbeid mellom Opera Romana Pellegrinaggi, Vatikan-institusjonen hvis misjon er å evangelisere gjennom pastoral turisme og valfarter, og det italienske flyselskapet Mistral Air, om å fly pilegrimer til verdens store pilegrimsmål.

Det er kardinal Camillo Ruini, pavens generalvikar til Roma, som leder den første pilegrimsgruppen til Lourdes og som feirer messen for de 100 pilegrimene i St. Bernadette-basilikaen. Flyet returnerer til Roma samme kveld og ankommer Roma rundt midnatt.

Rundt 30 lignende reiser planlegges dette året. Destinasjonene er blant annet Fatima i Portugal, Santiago de Compostela i Spania, Czestochowa i Polen, Alexandria i Egypt og Det hellige land.

P. Cesare Atuire, Opera Romana Pellegrinaggis administrative leder, forteller nyhetsbyrået Zenit at det for øyeblikket er satt av tre fly som skal ta pilegrimene til de hellige steder, og hvert fly tar 148 passasjerer. Han uttrykker også håp om at pilegrimene finner prisen for turene overkommelig. Ifølge organisasjonens internettside Journeys of the Spirit, koster en fire dagers tur til Lourdes i slutten av september 555 Euro, noe som inkluderer flyreise, hotell og program.

ZEN - Zenit (27. august 2007)

av Webmaster publisert 27.08.2007, sist endret 27.08.2007 - 12:24