Patriark Aleksej II roser pavens motu proprio om 1962-missalet

 Se også:

Pave Benedikt XVIs bestemmelse om å åpne for en utvidet bruk av messefeiring etter 1962-missalet, får positiv respons fra den ortodokse patriarken Aleksej II av Moskva.

-Gjenopptagelse og verdsettelse av den gamle liturgiske tradisjonen er et forhold som vi hilser velkommen, uttaler Moskva-patriarken til den italienske avisen Il Giornale.

Den hellige fars apostoliske brev "Summorum Pontificum", publisert i juli 2007, gir nye retningslinjer for bruken av 1962-missalet som en ekstraordinær form av den liturgiske feiring.

-Vi holder svært fast på tradisjonen. Uten en trofast beskyttelse av den liturgiske tradisjon, kunne ikke Den russisk-ortodokse kirke vært i stand til å stå imot perioden med forfølgelse, fortsetter patriarken.

På spørsmål om forholdet mellom Roma og Moskva, svarer patriarken:

- Det virker på meg som at Benedikt XVI flere ganger har gjentatt at han ønsker å arbeide for dialog og samarbeid med De ortodokse kirker. Og dette er positivt.

Med tanke på et mulig møte mellom patriarken og Den hellige far, uttaler patriarken at det i så tilfelle må være godt forberedt og "være et møte som virkelig hjelper til med å konsolidere forholdet mellom de to Kirkene."

ZEN - Zenit (30. august 2007)

av Webmaster publisert 30.08.2007, sist endret 30.08.2007 - 13:45